Groningse start-up Dropper krijgt twee ton subsidie

Het bedrijf Dropper krijgt ondersteuning van de provincie Groningen bij het opzetten van een onderneming voor efficiënte pakketbezorging in de stad. De start-up van de Groningse Jantine Doornbos ontvangt een subsidie van 200.000 euro.

Met de subsidie, die moet worden terugbetaald zodra de start-up winst maakt, kan Dropper nieuwe algoritmes uitwerken om koeriers van verschillende ondernemingen pakketjes voor elkaar te laten bezorgen en ophalen. Door de stadsdistributie te verbeteren kan er efficiënter en kostenbesparend gewerkt worden.

Vele voordelen

De startup omschrijft zichzelf als ‘marktplaats voor stadslogistiek’.
Het wil mogelijk maken dat een pizzakoerier een bloemetje kan bezorgen en een
schoenenwinkel schoenen rechtstreeks bij de klant kan laten afleveren. Nu gaan
die schoenen eerst nog langs een distributiecentrum.

De provincie ziet dat Dropper vele voordelen heeft. Het opzetten van de nieuwe onderneming levert in eerste instantie zeventien nieuwe arbeidsplaatsen op. Dit kan verder oplopen als de onderneming nationaal en internationaal blijft groeien. Verder kunnen lokale ondernemers blijven concurreren met grote landelijke ketens door kortere bezorgtijden waar te maken. Ook wordt de stadsdistributie via dit initiatief een stuk groener: minder bezorgbusjes en koeriers van verschillende bedrijven die langs dezelfde adressen rijden. Tot slot is het idee van Dropper volgens de provincie ook goed buiten de stad Groningen werken en is het idee goed schaalbaar.

Uitgebreid interview Noordz

Dropper is een idee van Jantine Doornbos, die ook al bezorgdienst FoodDrop onder haar hoede heeft. Doornbos vond het ‘idioot dat iedereen een eigen bezorgdienst heeft’. Met Dropper maakt de ondernemer de last mile delivery efficiënter, zo liet ze in een uitgebreid interview in de Noordz-editie van februari weten.

Lees hier het gehele interview met Jantine Doornbos en haar startup Dropper


Het bericht Groningse start-up Dropper krijgt twee ton subsidie verscheen eerst op noordz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *